http://izanmann.blogspot.com/

By: TEMPAHAN CUPCAKE DAN KEK DITERIMA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Monday, 29-Sep-2008 10:45 Email | Share | | Bookmark
Agar-Agar Pelangi

Agar-Agar Pelangi - http://resepi.iluvislam.com/v1/articles.php?article_id=154


Bahan A:-

30gm agar-agar
4 cawan air
1 1/2 cawan gula
2 helai daun pandan

Bahan B:-

1/2 cawan susu cair
2 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla
Pewarna merah, kuning dan hijau

Cara membuatnya:-

1. Masukkan bahan A dalam mangkuk kaserol. Masak di dalam microwave selama 15 minit High hingga agar-agar hancur.

2. Pukul bahan B hingga sebati.

3. Bahagikan agar-agar tadi kepada 3 bahagian. Masukkan pewarna merah, hijau dan kuning.


4. Masukkan agar-agar hijau di dalam acuan, bila keras sedikit masukkan pula agar-agar kuning dan seterusnya merah. Bekukan agar-agar ini di dalam peti sejuk. Sesuai dihidangkan dengan ais krim atau buah-buahan.




Saturday, 27-Sep-2008 08:49 Email | Share | | Bookmark

This FROM KAK LIN --- aduh ini homework daripada Kak Lin yang izan kena buat.... jawapan ikhlas dari sudut hatiku...

7 Facts About Me

1. Anak Perempuan Tunggal daripada 2 adik beradik
2. Sudah Berkeluarga – Belum mempunyai cahayamata tengah menanti dengan sabarnya
3. Alhamdulillah Masih Mempunyai Mak, ayah dan Bapak Mertua ( Mak mertua telah kembali ke rahmatullah pada 16 disember 2006) – Al Fatihah
4. Seorang Yang Mudah Merasa Simpati dan kasihan
5. Peramah bila dah kenal lama seseorang....mulutku agak berat bila pertama kali bersua
6. Suka memasak dan membelek buku masakan tak kira dalam negeri or luar negara..pantang ada yang menarik mesti ditembatnya..dengan syarat cover mesti berkulit keras dan colorful
7. Suka memandu...laju tak laju lah tapi 100 ke atas..kalau kat hway tu boleh sampai 130km s/j je

ok kak lin dah siap pun ..terima kasih


Saturday, 27-Sep-2008 08:45 Email | Share | | Bookmark
ESOK NAK BUAT LAKSA UTARA

JOM MAKAN



Saturday, 27-Sep-2008 08:00 Email | Share | | Bookmark
Balik Beraya di Kampung Ku LANGKAWI tercinta

alhamdillillah dah selamat mendarat jam 11.25am tadi....hari ni naik airbus ..best besar dalamnya ..jam 10.30 berlepas dari KLIA ...dah pun tiba kat rumah ..dekat je airport ngan umah mak sha dalam 15 minutes je....

hari nie test keta baru adik (anak yang mak sha jaga) dia baru beli FIAT PUNTO...hehehehehe......best juga ....

now dok kat umah sorang sorang ...adik sha & asben bawa mak sha ke klinik dia demam...menggigil badan dia tapi masih nak berpuasa...

adik sorang lagi ngan wife n their son pi Masuk underwater world. ( pun dekat je ngan umah sha dalam 5 minit) bulan posa dia offer tiket dewasa RM10 je kalau hari biasa RM28..jauh beza kan...

ayah sha pi potong rumput kat rumah sewa dia...

so tinggal sorang sorang nie apa lagi on line tenet lah..kat umah sha line laju gila dapat HSDPA lagi full bar...coz pemancar CELCOM kat sebelah umah....



Thursday, 25-Sep-2008 09:42 Email | Share | | Bookmark
my cookies raya

 
my cookies









[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net